poniedziałek, 6 lipca 2015

III Targi Książki Kulinarnej

Wyzwanie: gotowanie


III edycja Targów Książki Kulinarnej rozpoczynających się 24 lipca będzie skupiona wokół idei doświadczenia. A już dziś startuje akcja „Wyzwanie: gotowanie”, w której nie tylko można pochwalić się własnymi umiejętnościami kulinarnymi, ale także wyzwać na kuchenny pojedynek swoich przyjaciół.

Wyzwanie polega na przygotowaniu dania z ulubionej książki kucharskiej, zrobieniu mu zdjęcia i umieszczeniu go na swoim profilu na Facebooku, Instagramie, czy Tumblrze z hasztagami #targiksiazkikulinarnej i #wyzwaniegotowanie. Potem już tylko pozostaje nominowanie do zabawy kolejnych trzech osób. Podjęcie wyzwania wymaga odwagi i szybkości. Zdjęcie gotowego dania musi bowiem pojawić się w naszych kanałach społecznościowych w ciągu doby od nominacji. Marta Gessler rozpoczęła akcję przygotowując Cucumber, mint, mascarpone z książki „River Cafe Two Easy” Rose Gray & Ruth Rogers i rzucając wyzywanie m.in. Małgosi Mincie, dziennikarce kulinarnej Gazety Wyborczej, autorce bloga mintaeats.com oraz Darii Pawlewskiej, wydawczyni magazynu Kukbuk.

„Wyzwanie: gotowanie” to kontynuacja ubiegłorocznej, cieszącej się ogromną popularnością, akcji „Selfie z książką kulinarną”, której uczestnicy robili sobie zdjęcia z ulubionymi publikacjami o jedzeniu. Marta Gessler postanowiła rozwinąć zabawę wychodząc z założenia, że pokazywanie swoich kuchennych lektur to zbyt proste, zaś sztuką jest umiejętne z nich korzystanie. Osoby, które podejmą wyzwanie przekonają się, czy na  kulinarny sukces składa się doświadczenia gotującego, czy odpowiedni przepis.


III Targi Książki Kulinarnej
24-26 lipca 2015
Qchnia Artystyczna, dziedziniec Zamku Ujazdowskiego, ul. Jazdów 2
www.targiksiazkikulinarnej.com

( Newsletter Biblioteki Analiz)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz